Användningsråd

Ancient Minerals produkter bör appliceras på helt ren hud eftersom kosmetiska produkter kan hämma upptaget av magnesiumjonerna genom huden.

Att spraya kroppen med magnesiumolja är ett snabbt och effektivt sätt att återställa kroppens nivåer av magnesium. Huden får gärna vara lite fuktig. Spraya i handen och smörj in huden eller spraya direkt på kroppen (armar och ben). Ju mer hud som behandlas, desto bättre upptag och resultat. Du kan inte överdosera på det här sättet.

Det är många som upplever att det sticker eller kittlar lite när magnesiumoljan appliceras.

Om man upplever rodnad eller lätt hudirritation kan magnesiumoljan spädas ut med en del vatten för att få en 50%-ig lösning istället. Magnesiumolja Ultra kan vara ett alternativ då den inte är lika koncentrerad. Att fukta huden först med vatten, eller tex kokosolja, kan också förhindra att det sticker och kittlas. För dig med mycket känslig hud passar ett bad med magnesiumflingorna bäst, alternativt magnesium lotion som även finns i mindre koncentrerad Ultra-version.

Vid applicering av outspädd magnesiumolja eller gel bör man undvika kontakt med ögon, slemhinnor och andra känsliga områden som under ögonen och runt näsan tex. Om rodnad, sveda eller irritation uppkommer sköljer man av med lite kallt vatten. Det går utmärkt för gravida och ammande att använda transdermalt magnesium.

Använd inte produkterna efter rakning (det kan svida).

Efter applicering med magnesiumolja kan man märka en saltaktig beläggning på huden när lösningen torkat. Det är helt normalt, speciellt i torrt klimat eller uppvärmt inomhusklimat. Det varierar också med mängden magnesiumolja man applicerar per tillfälle. Man kan torka bort detta ca 20 minuter efter applicering. Det går alltså bra att duscha/bada 20 minuter efter applicering eller bara torka av huden med en fuktig tvättlapp. En sådan beläggning på huden orsakar inte fläckar på kläder.

Magnesiumgelen är speciellt framtagen för att inte absorberas av huden på en gång för att man lättare ska kunna massera med den. Det är meningen att man ska torka av eventuellt överflöd efter behandlingen. Den som masserar kan fukta händerna med jämna mellanrum för att underlätta massagen.

Magnesiumflingorna löses upp i varmt, ej hett, badvatten. Bada i minst 30 minuter och skölj eller duscha av kroppen med ljummet vatten. Man kan ej överdosera.

Magnesium Lotion och Lotion Ultra används som vanlig body lotion och absorberas snabbt av huden.

Top