Vilket ph-värde har magnesiumoljan?

phMagnesiumoljan har ph 4,4 vilket t.ex. kan jämföras med ph-värdet på tomatjuice.

Många hudprodukter innehåller ämnen som kan göra att pH-värdet på huden kommer i obalans. Huden inte bara är en förpackning. Den är kroppens största organ och ett viktigt sådant. Var noga med vad du smörjer på huden som har ett eget naturligt ph-värde mellan 4,5 och 5,5. Det låga pH-värdet bidrar till en ogynnsam miljö för invaderande mikrober och gynnar tillväxten av välgörande mikroflora på huden.

Många tvålar brukar ha ett pH-värde på ca 10. Detta är långt över hudens eget och kan orsaka att huden känns torr och stram. Det kan ta flera timmar för huden att återställa pH-balansen.

Magnesiumoljans pH-värde stör inte hudens. Eftersom magnesium drar till sig vatten är det återfuktande för huden och det låga pH-värdet ger dessutom en något exfolierande (skrubbande) effekt som bland annat kan vara positivt vid t.ex. keratosis pilaris (knottror på bl.a. överarmarna).

 

Top